|
|
|
... krumplinyomón átpréselt túróval meghintem. Rászórom még a megtisztított mazsolát. Ezután a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarack és a félretett lisztes keverék következik. A maradék vajat apró darabokban elosztom a tetején. A tojásokat egyenként tálba ütöm, majd villával vagy habverővel simára keverem. Egyenletesen a tálban lévők tetejére öntöm. Előmelegített, forró sütőben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kihült 4 tojás fehérjét 20 dkg cukrot gőz felett felverünk. Melegen a tészta tetejére kenjük
20 dkg cukrot 5 kanál tejet sűrűre főzünk 2 evőkanál kakaót, keverünk közzé és még 10 dkg vajat vagy margarint, ha felolvadt langyosan a habra simítjuk.
Rigó Jancsi
25 liszt 5 dkg zsír 5 dkg cukor 1 k. Kanál szalagári 1 e. kanál kakaó kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kimarad! 7. Kezded a pie süteményt összeállítani /
Begyújtod közbe a sütőt. Kiveszed a tésztákat a fridiből.
Bele öntöd a gyümölcs keveréket. Akkor erre csöpögteted az olvasztott vajat, és betakarod az előre kinyújtott tésztával. Lehet szép dekoráló karimát ki képezni díszítésül is, de ez el is maradhat. A maradék tojásfehérjével bekened a tészta tetejét egy tolla... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
só
a forma kikenéséhez, vaj
ELKÉSZÍTÉS
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A vajat és a cukrot robotgéppel simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat. A réteslisztet átszitáljuk az élesztővel és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az eg... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliaaroma
12,5 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk. A csokit kis darabokra tördeljük. A diót durvára vágjuk. A csokit és a kis darabokra vágott vajat vízgőz felett megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd lassanként, kevergetve a csoki... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín
A díszítéshez:
apró tojáscukrok és reszelt csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, lábasba tesszük, és hozzáadjuk a vajat. Vízgőzben addig főzzük, míg a csokoládé felolvad, közben simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és fényesre keverjük. Egyesével belekeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjé... |
|
|
|
|
|
|
|
... eszik.
Csak ül előttem, és kér.
De. Ha netán -tán vajaskenyeret ennék, abba ő is szivesen betársul, és nem veti meg a sós teasüteményt se.
Szóval.
A vajkrémet nem szerete... |
|
|
|
|
|
|
|
... lekvár
kukoricaliszt
tortabevonó
cukordísz
szalagok
ELKÉSZÍTÉS
Az aszalt gyümölcsöket, a cseresznyét, a gyömbért meg a mazsolát nagy tálba tesszük, ráöntjük a whiskyt, jól összeforgatjuk, lefedjük, és egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy felvert tojást, egy evőkanál lisztet, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
7,5 dkg vaj
2 nagy alma
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mák
a közepébe tojás
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és a sót mély tálba zúdítjuk, és rászórjuk a szárított élesztőt. Belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a mandula- aromát. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd befedjük, és 15 percig meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, hozzágyúrjuk a mazsolát, újra dagasz... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával és a
snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon
apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel
ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt
sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött
borssal és az összezúzott fokhagymával habosra keverjük.
A kenyeret nagyon éles késsel 5 lapba... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet a cukorral felforralunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a rumot. A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra, fehéredésig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a kávéaromát, végül kihűtjük. A kihűlt tésztát kiterítjük, és a rumos sziruppal mindenhol jól átitatjuk. A kávés krém háromnegyedével megkenjük, szorosan felcsavarjuk. A két szélét levágj... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztő, 1 maréknyi búzadara.
Elkészítése:
Szórjuk a kétféle lisztet egy nagy dagasztóedénybe, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a szárított élesztőt és a szobahőmérsékletű vajat. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Addig kell dagasztani, míg a kenyértészta az edény falától elválik. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, tegy... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 narancs leve és reszelt héja
A tetejére:
narancsszörp
narancskarikák
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat, a lisztet, a vajat, a mézet és a cukrot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve vízgőz fölött sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancslét és a -héjat. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot a krémmel megke... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál instant kávé, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg datolya, 10 dkg dió, 2 dl forró víz, 1 csipetnyi só
Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a megolvasztott vajat, adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, az instant kávét, a lisztet, a sütőport és a sót, majd jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott datolyát, és a durvára dar... |
|
|
|
|
|
|
|
... szűrőben 1 óráig hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben 15 percig sütjük. Amikor kész, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd a tojásokkal, 8 dkg cukorral, a tejjel, a tejszínnel és a mandulával habosra keverjük. A rebarbarákat a tésztára terítjük, és ráöntjük a tojáshabot. Közepesen meleg sü... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
6 evőkanál gesztenyeméz
olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet deszkára szitáljuk, mélyedést vájunk a közepébe, beleütjük a tojást, a megpuhult vajat, és annyi enyhén sós vizet, hogy sima tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztát hatfelé osztjuk (személyenként egyet számítva), és golyókat formázunk belőle, amelyeket kör alakúra nyújtunk... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej
só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát 30-32 cm átmérőjűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a for... |
|
|
|
|
|